Bridge over troubled water

Teaterkoncerten

Teaterkoncerten ”Bridge Over Troubled Water” er historien om 2 unge drenge fra Queens, New York, der gik hen og blev verdens mest succesrige duo nogensinde.
Afspil video

Om Forestillingen

At verdens mest elskede duo blev ædt op af jalousi og fjendskab, ville have været en fascinerende historie om et venskab som blev ofret på kunstens og berømmelsens alter. Men som Peter Aude siger: ”I researchen på Simon & Garfunkel finder man to mennesker som har været, og er, venner hele livet, men kunstnerisk stoppede deres samarbejde efter ”Bridge over Troubled Water”. Det var ikke fordi der ikke var masser af uenigheder mellem dem, men noget stort drama var der ikke. Der var et musikalsk geni og en gudsbenådet sanger, som hver især var stærke individer der bidrog til uenighederne.”

Deres 5. album “Bridge Over Troubled Water” fra 1970 blev markeret med adskillige forsinkelser grundet deres kunstneriske uenigheder. De brød samarbejdet som uvenner i 1970 inden albummet var udkommet.

Manuskriptforfatter og instruktør Peter Aude siger om forestillingen:
”Simon og Garfunkels femte og sidste LP ”Bridge Over Troubled Water” fra 1970, og filmen ”The Graduate” fra 1967, sender mig direkte tilbage til ungdommens både forjættede og spændende land, men også til en problemfyldt og ”bumset” tid.

Deres musik blev et baggrundstæppe for min opvækst i en søvnig forstad til storbyen, og de mange lidt melankolske sange passede perfekt til mit forvirrede ego og mine ulykkelige forelskelser. At genopdage Simon og Garfunkels musik i dag, at lære om deres liv og karrierer, er en øjenåbner, der ikke alene afslører hvilken stor sangskriver Poul Simon var og er, men også i hvor høj grad mange af deres sange var politiske og deres budskaber eviggyldige.”

Bridge Over Troubled Water er en rørende, intim og gennemmusikalsk teaterkoncert. Den tager dig med til nogle af deres skelsættende begivenheder, deres kunstneriske forskelligheder og deres lyse og mørke perioder. Teaterkoncerten fører os igennem deres største hits bl.a. Mrs. Robinson, The Boxer, Cecilia, Scarborough Fair, The Sound of Silence, Cecilia og selvfølgelig Bridge Over Troubled Water.

De to skuespiller Nis Pedersen og Morten Lützhøft har gennem mange måneder øvet og gjort sangene til deres egne. Glæd jer til en aften med smil, latter, glæde og måske en tåre på kinden.

Anmeldelser

CPH Culture, Michael Søby
Læs mere
Det er således en erfarne kvinde, der står bag Modne damer i morgenkåber og det mærker man heldigvis. Læs fuld anmeldelse...
CPH Culture, Michael Søby
Læs mere
Det er således en erfarne kvinde, der står bag Modne damer i morgenkåber og det mærker man heldigvis. Læs fuld anmeldelse...

Holdet bag

 • Manuskript

  Ann Mariager

 • Instruktør

  Pia Rosenbaum

 • Instruktør ass.

  Randi Whinter

 • Scenografi

  Thomas Kolding

 • Lysdesign

  Jens Damsager Hansen

 • Koreograf

  Jeanette Binderup-Schultz

 • Sangcoach

  Lars Fjeldmose

 • Kostume

  Hanne Mørup

 • En svensk stemme

  Jan Hertz

 • Lydeffekter / video

  David Matschofsky

 • Teknisk afvikler

  Brian Nielsen & Jens Damsager Hansen

 • Foto & Video

  Erling Mølgaard