MUSIKFORESTILLINGEN

Bridge Over Troubled Water

24 – 26. september 2018. 

På Bremen Teater

Teaterkoncerten – Bridge Over Troubled Water

Teaterkoncerten ”Bridge Over Troubled Water” er historien om 2 unge drenge fra Queens, New York, der gik hen og blev verdens mest succesrige duo nogensinde.

At verdens mest elskede duo blev ædt op af jalousi og fjendskab, ville have været en fascinerende historie om et venskab som blev ofret på kunstens og berømmelsens alter. Men som Peter Aude siger: ”I researchen på Simon & Garfunkel finder man to mennesker som har været, og er, venner hele livet, men kunstnerisk stoppede deres samarbejde efter ”Bridge over Troubled Water”. Det var ikke fordi der ikke var masser af uenigheder mellem dem, men noget stort drama var der ikke. Der var et musikalsk geni og en gudsbenådet sanger, som hver især var stærke individer der bidrog til uenighederne.”

Deres 5. album “Bridge Over Troubled Water” fra 1970 blev markeret med adskillige forsinkelser grundet deres kunstneriske uenigheder. De brød samarbejdet som uvenner i 1970 inden albummet var udkommet.

Manuskriptforfatter og instruktør Peter Aude siger om forestillingen:

”Simon og Garfunkels femte og sidste LP ”Bridge Over Troubled Water” fra 1970, og filmen ”The Graduate” fra 1967, sender mig direkte tilbage til ungdommens både forjættede og spændende land, men også til en problemfyldt og ”bumset” tid.

Deres musik blev et baggrundstæppe for min opvækst i en søvnig forstad til storbyen, og de mange lidt melankolske sange passede perfekt til mit forvirrede ego og mine ulykkelige forelskelser.

At genopdage Simon og Garfunkels musik i dag, at lære om deres liv og karrierer, er en øjenåbner, der ikke alene afslører hvilken stor sangskriver Poul Simon var og er, men også i hvor høj grad mange af deres sange var politiske og deres budskaber eviggyldige.”

Bridge Over Troubled Water er en rørende, intim og gennemmusikalsk teaterkoncert. Den tager dig med til nogle af deres skelsættende begivenheder, deres kunstneriske forskelligheder og deres lyse og mørke perioder. Teaterkoncerten fører os igennem deres største hits bl.a. Mrs. Robinson, The Boxer, Cecilia, Scarborough Fair, The Sound of Silence, Cecilia og selvfølgelig Bridge Over Troubled Water.

De to skuespiller Nis Pedersen og Morten Lützhøft har gennem mange måneder øvet og gjort sangene til deres egne. Glæd jer til en aften med smil, latter, glæde og måske en tåre på kinden.

 

 

Medvirkende

Morten Lützhøft

Nis Pedersen

 

Holdet bag

Musik & Tekst
Simon & Garfunkel

Idéoplæg
Morten Lützhøft
Erling Mølgaard

Manuskript
Peter Aude

Instruktør
Peter Aude

Scenografi
Maja Boberg 

Musikalske arrangementer
Morten Lützhøft

Backtracks
Mathias Grove

Sangcoach
Ole Rasmus Møller

Lyddesign
Steffen Hansen

Movement Director
Tanja Foss Jo Jo

Parykker / hår
Peter Aagaard

Kostumer
Erling Mølgaard

Lysdesign
Jim Falk

Lydeffekter
David Matschofsky

Teknisk afvikler
Steffen Hansen

Teknisk assistance
Julius Hansen

Foto & Video
Erling Mølgaard

Om Forestillingen

Tekst på vej