PIAF – SPURVEN

Spilleperiode: Primo 2014

Handlingen

 

I 1997 turnerede Landsteatret med stor succes med musikforestillingen ”Piaf” af Pam Gems med Kirsten Siggaard. 92 forestillinger blev det til dengang. Det er derfor med stor fornøjelse at Landsteatret nu kan sende en helt nyskrevet musikforestilling om Edith Piaf på turné rundt i landet.”Spurven” omhandler de sidste 5 dramatiske år af Edith Piafs liv. Manuskriptet er skrevet af Lars Oluf Larsen.

SPURVEN – EDITH PIAF I et smertehelvede efter endnu en bilulykke, som hun mirakuløst overlever, er hun begyndt at medicinere sig selv med morfin og alkohol. Hun er frygtløs og nægter at følge lægernes råd. Hun vil på scenen igen – for at synge er hendes liv. Under en koncert glemmer hun sine tekster og kollapser 3 gange på scenen og ender i koma på hospitalet. Efter adskillelige hospitalsophold og afvænningsklinikker vil hun på scenen igen. Hendes krop er medtaget og hendes tilstand meget svækket, og hendes nærmeste forbyder hende at optræde mere, men hun har lovet sin gode ven og ejer af Olymphia i Paris, at hjælpe ham med at få det kriseramte teater op at stå igen med en række koncerter. Alle kæmper for at få hende fra det, men da hun bliver præsenteret for ”Non, Je Ne Regrette Rien”, er hun ikke i tvivl. Hun arbejder som en afsindig, og hendes nærmeste forstår, at hun ved, hvad hun aldrig siger, at hendes dage er talte, at hun lever på lånt tid. ”Spurven” er en dramatisk, kraftfuld, bevægende og samtidig humoristisk fortælling om Edith Piaf´s sidste år. Om hendes evige kamp, trods alles råd om det modsatte, for at stå på scenen for det publikum der forgudede hende. Hendes liv var at synge. I ”Spurven” indgår 11 af hendes mindeværdige og helt fantastiske sange, der alle bliver sunget på dansk.

Medvirkende

Kirsten Siggaard

Christiane Bjørg Nielsen

Rasmus Hammerich

Mathias Grove

 

Holdet bag

Instruktør
Pia Rosenbaum

Forfatter
Lars Oluf Larsen

Scenografi
Thomas Kolding

Musikalske arrangementer
Mathias Grove Madsen

Frisør, parykker
Peter Aagaard

Kostumer
Erling Mølgaard

Kirstens kjole
Lasse Spangenberg

Instruktørassistent
Henriette Moth

Lysdesign
Johnny Falk

Foto
Erling Mølgaard

Om Forestillingen

Their separate existence is a myth.
For science, music, sport, etc, Europe uses the same vocabulary. The languages only differ in their grammar, their pronunciation and their most common words. Everyone realizes why a new common language would be desirable one could refuse to pay expensive translators.

To achieve this, it would be necessary to have uniform grammar, pronunciation and more common words. If several languages coalesce, the grammar of the resulting language is more simple and regular than that of the individual languages.